Указания за PayPal верификация - задължителна за създатели на идеи и проекти на www.ZaBulgaria.org


На тази страница можете да намерите подробни указания как да верифицирате профила си в PayPal, което е задължителна стъпка, за да се осъществи автоматизираното получаване на средствата събрани от съмишленици по ваш проект.

Стъпка 1
Приемаме, че вече имате създадена и активна сметка в системата PayPal (ако нямате, разгледайте първо указанията тук). Към момента вашата сметка е със статус „Unverified“, което означава, че можете само да превеждате средства от кредитната/дебитната ви карта към други потребители в PayPal и да подкрепяте проекти на ZaBulgaria.org. За да можете да получавате средства от други Paypal потребители, както и набрания бюджет по създаден от вас проект на ZaBulgaria, задължително трябва да верифицирате вашия PayPal профил. За целта е неохбходимо да влезете в PayPal профила ви и да натиснете линка “Get Verified”.


Стъпка 2
От новата страница изберете бутона „Link My Card“ от секцията „Link and confirm your debit or credit card“.


Стъпка 3
Въведете данните от вашата кредитна или дебитна карта, която трябва да е с надпис VISA или Mastercard, и изберете бутона "Save and Continue".


Стъпка 4
За да се увери, че картата е ваша, PayPal ще изтегли автоматично 1.5 евро от нея (по-късно сумата ще ви бъде възстановена по вашата PayPal сметка). При тази операция, PayPal изпраща 4-цифрен код на вашата банка, който може да бъде открит в основанието на плащането по вашата банкова сметка. 5 до 7 работни дни след като сте извършили тази операция, можете да проверите във вашето онлайн банкиране или лично в банката дали е отразена транзакцията за 1.5 евро и да вземе 4-цифрения код.


Стъпка 5
След като сте взели 4-цифрения код, влезте в PayPal сметката ви и кликнете на линка „Confirm my debit or credit card“ вдясно на страницата.


Стъпка 6
В заредения прозорец въведете 4-цифрения код, за да потвърдите картата си. След това потвърждение, PayPal ще възстанови взетата по-рано сума в баланса на PayPal сметката ви.


Стъпка 7
Сметката ви вече е верифицирана в PayPal. Това означава, че вече натрупаната подкрепа от съмишленици по ваш успешен проект ще може да се прехвърли от техните акаунти към вашия Paypal акаунт.

ВАЖНО: Ако не сте приключили успешно тази стъпка и на акаунта ви статусът не е "Verified", независимо дали проектът ви е набрал 100% подкрепа, автоматичният процес по получаване на средствата ще пропадне и проектът ще се счита за неуспешен!

Успех!