Указания за PayPal регистрацияЗа да давате финансова подкрепа на проекти е необходимо да си направите регистрация в системата за онлайн разплащания PayPal. Регистрацията е безплатна и напълно защитена. За да се регистрирате е необходимо да имате дебитна или кредитна карта, позволяваща онлайн разплащания и да отделите пет минути за регистриране в PayPal.

За ваше улеснение на тази страница сме публикували подробни указания за това как да направите вашата първоначална PayPal регистрация, която е достатъчна ако искате да да подкрепите проект.
Създателите на проекти са длъжни да преминат и през допълнителния процес на верификация в Paypal.


Стъпка 2
От новата страница изберете бутона „Get Started“ от секцията „PayPal for you“, ако сте просто съмишленик (ФИЗИЧЕСКО ЛИЦЕ) или „PayPal for business“, ако искате да регистрирате организация или фирма (ЮРИДИЧЕСКО ЛИЦЕ).


Стъпка 3
В новата страница попълнете личните си данни за регистрация на профил в PayPal, както е указано на примера по-долу. Важно е да попълните реалните си лични данни, тъй като на по-късен етап PayPal може да поиска доказателства, че това наистина сте вие. Това е стандартна процедура, за да се гарантира сигурността на средствата ви в PayPal.
В тази стъпка PayPal ще поиска и данните от дебитната/кредитната ви карта(VISA или Mastercard). Ако все още нямате издадена карта, то махнете отметката от полето и ще въведете данни за картата си на по-късен етап.
Данните за картата ви се съхраняват сигурно във вашия PayPal профил и само вие имате достъп до тях. По този начин завбъдеще посредством PayPal профилът ви, вие ще можете да давате и получавате подкрепа на проекти, а така също и да пазарувате в интернет, без да се налага да давате данните от дебитната ви карта на произволни трети сайтове. Данните от дебитната/кредитна карта остават единствено в системата на PayPal и само вие имате достъп до тях, а транзакциите стават чрез PayPal профилът ви.

Стъпка 4
Влезте в личния си e-mail, който сте посочили при регистрацията в стъпка 3 и намерете съобщението от PayPal за потвърждение на регистрацията. След като отворите съобщението, кликнете на бутона „Confirm my email address now“. С това процесът по създаването на PayPal сметка е завършен. Вече можете да давате и получавате подкрепа на проекти в ЗаБългария, а така също и да ползвате пълната функционалност на PayPal и да плащате онлайн на други сайтове през PayPal профила ви, без да се налага да попълвате данните от дебитната ви карта.


Стъпка 5
След като вече имате активен PayPal профил, отидете на www.ZaBulgaria.org и влезте в профила си. След което натиснете линка „Профил“ от горната част на сайта. В заредената ви страница на профила, натиснете бутона „Създайте и добавете PayPal сметка, за да давате и получавате подкрепа“.


Стъпка 6
От новия прозорец въведете име, фамилия и e-mail на PayPal сметката така, както сте ги въвели при създаването на PayPal профил в стъпка 3 по-горе.


Стъпка 7
Системата на ЗаБългария проверява за съществуването на такъв PayPal профил. При положителен резултат профилът ви се актуализира и вече можете да създавате проекти или да подкрепяте чужди такива.
В редки случаи банките заключват банквовите карти (VISA или Mastercard) за извършване на онлайн разплащания. За това за всеки случай се свържете с вашата банка или посетете клон, за да потвърдят или активират картата ви за извършване на онлайн разплащания. Сега вече сте готови да развихрите вашето въображение и да реализирате идеите си или да подкрепите някой друг в неговото начинание.
Успех!