sign in with twitter

#link

Експедиции на студенти до паметници на културата.

Автор :

nasneychev

Район :

София,Софийски университет

Категория :

Наука / Култура...

Дата : 06-юни-2015

Първият проект от поредицата #link е #RILA. През 2014 студенти от първи курс на специалността "Българска филология" на Софийски университет правят теренно проучване на Рилски манастир под мотото "Докоснах Рилски манастир". Експедиция е с цел развитие на креативното писане, както и да се направи международна визитка с преводи на материалите на няколко езика. Студентите си помагат за изпитите по старобългарска литература и старобългарски език със стенописите и символите около манастира. Проектът е спонсорирар от Национално представителство на студентските съвети, беше уважен във Великобритания и Бразилия. Също така стигна до номинация за студентска награда от Българска асоциация по информационните технологии, награди под егидата на Президента.

#RILA15 e традиция, в която се наблюдват студентите, които посещават забележителностите в този регион за първи път; ще се направят преводи, дори на иврит и корейски; ще се популяризира мисленето на младите български студенти и една от най-впечатляващите точки за духовен мир, както и за туризъм. Всички снимки и текстове ще бъдат качени и преведени в блога ми - www.nasneychev.com . Идеята е същата, но с по-голямо разнообразие от фотографии и видеа.

#link е идея с огромен потенциал, в която всеки може да тренира това, което пожелае - писане на проза и поезия по задачи, свързани с културния обект; фотографии; филми; рисунки; превод на материалите на език, в който е сигурен или просто е намерил причина да го тренира. Бих желал всяка година студентите да са "докосват" безплатно до едно от забравимите места на България. Дори да се адаптира идеята за ученици в по-близки за тях дестинации. Личното ми мнение е, че това липсва на много от хората, докосването до тези места, възможността да изразиш себе си в работна група с цел популяризирането на страната си по света. Думата link означава връзка. Нека свържем света с българските места по един полезен за личността на учениците и студентите ни начин.

С пожелания за повече позитивни дни!
Атанас Нейчев
http://nasneychev.com

 
    Към момента няма добавена нова информация за проекта.
  • Моля Регистрирайте се Или влезте, за да публикувате коментар.
  • Нямате коментари по проекта.
    Популяризирайте вашата идея, накарайте хората да говорят за нея и ще се изненадате колко много от тях биха ви подкрепили
Идеята все още не е получила подкрепа от съмишленици, а може би тя си заслужава?