sign in with twitter

1000км Балкански Маратон за Благотворителност

Дуатлон-бягане и колоездене в името на благотворителност

Автор :

1000Challenge

Район :

Букурещ,София

Категория :

За Всички Нас

Дата : 31-октомври-2013

Целта на проекта тук на "ЗаБългария" е да популяризираме нашето положително начинание и с всяка година да се включват повече и повече хора в ежегодното "Балканското 1000-километрово предизвикателство за благотворителността" между Букурещ и София.

Това е типично предизвикателство за спортна издръжливост. Продължава 11 дни и комбинира колоездене и бягане по 96 км средно на ден, всеки ден и без прекъсване.  И все пак то е много повече -  това събитие има мисията да допринесе за цялостно развитие на личностите и на обществото.

Събитието няма състезателен характер. Пълният дневен курс (това са 160 км средно за колоездачната част и 59 км за бягането) е 8 часа и 30 минути, което изисква много добро здравословно състояние и издръжливост на участниците.

Целите на събитието са следните:
1.  Да насърчава спорта, особено заниманията на открито,  като достъпна и доказана алтернатива за здравословен начин на живот.
2. Чрез спорта да развива културата на благотворителност и да набере онлайн дарения за хора в нужда чрез лесна за използване платформа в уебсайта на събитието www.1000balkan.com. Благотворителните каузи са внимателно подбрани заедно с банка УниКредит в Румъния и България, които са основни спонсори на събитието:
+ 12 каузи в Румъния с водещ партньор Хоспис Casa Sperantei
+ 6 каузи в България с водещ партньор Фондация „Помощ за благотворителността в България“

3.  Да свърже хора от двете съседни държави, с позитивна идея и отвъд границите.

4. Да развитие съзнание за отговорност към околната среда чрез засаждане на дървета, вместо оставяне на найлонови торбички и бутилки по пътя зад нас. В края на всеки ден ще засаждаме уникални критично застрашени видове – Гинко билоба (Ginkgo Biloba) и Мета секвоя (Meta Sequoya) . Повече информация за тези невероятни дървета може да бъде получена в сайта събитието.

5. Да създаде традиция в нашия географски регион на изпитване на човешкото тяло , ум и дух чрез екстремни предизвикателства . Когато пресичаме границите в един аспект на нашия живот, ние неизбежно сме готови да го направим и в други аспекти.

Времетраене:  11 дни.

Стартът е на 1 ноември 2013 (петък) в 7.00 ч. в Букурещ ( Bucharesti, Sector 1, Bd. Expozitiei No.1F -  пред централата на UniCredit Tiriac Bank, срещу ЕКСПО център). Финалът е на 11 ноември 2013 (понеделник) около 17:30 в Букурещ, на същото място.

Времето за преминаване на целия маршрут е 3 дни в Румъния е и 8 дни в България. На 4-ти ноември групата ще пристигне в центъра на София на бул. „Света Неделя“ 7 пред централата на UniCredit Bulbank около 17:30 ч.









 
 • 16 януари,2014

  Завърши второто издание на 1000-километровото Балкански Благотворителен Маратон

   

  Скъпи приятели равносметката от това невероятно 11-дневно предизвикателство е: общо изминати километри - 1048 км. от които 412 пробягани и 636 с колело; средно по 96 км. на ден. Набраните дарения от предизвиканите дарители към момента са EUR 14800 (RON 65.6k или BGN 28.9k) от общо 444 дарители което представлява значителен ръст (> +20%) в сравнение с миналата година. В допълнение Уникредит ще удвои част от набраната сума на базата на определни критерии. 

   

  Двама участника успяха да завършат целия маратон – Флорин Настасе и Аз (Станислав Георгиев)  :)

   

 • Моля Регистрирайте се Или влезте, за да публикувате коментар.
 • Нямате коментари по проекта.
  Популяризирайте вашата идея, накарайте хората да говорят за нея и ще се изненадате колко много от тях биха ви подкрепили
Идеята все още не е получила подкрепа от съмишленици, а може би тя си заслужава?