sign in with twitter

Къща на куклите

Ще създадем "Къща на куклите" за деца от бедни семейства

Автор :

palabuyuk

Район :

Варна ,ул. Ропотомо 9А

Категория :

Наука / Култура...

Дата : 05-септември-2017

Сдружение "Василица"  провежда арт работилници от 5 години. Работилниците ни се провеждат всеки делничен ден. През годините от работилниците ни са преминали окло 75 деца и младежи от бедни семейства. Ателиетата ни се поддържат от доброволци, които работят с децата и младежите. Създадохме много възможности за децата, като изработка на имитационна бижутерия, изработка на цветя от вълна, изделия от сухо плустене и др. Най-интересната работилница е за изработка на парцалени кукли. В нашите работилници се работи изцяло с естествени материали. Ежегодно се организират и провеждат базари, в които продаваме изработените изделия и по този начин си закупуваме материалите.

От две години нашите деца се учат да изработват парцалени кукли. Парцалените кукли вдъхват на децата надежда и получават възможности, които до този момент са нямали. Нашите работилници са посещавани от деца, които никога не са имали играчки, а създадената играчка от самото дете е най-голямото щастие, което може да се види някога. 

Поради големия интерес към нашите работилници ни се налага да разширим обхвата на работилницата. Намерили сме си подходящо помещение, на което успяхме да поставим дограма, но къщата, която ни е предоставена безвъзмвздно се нуждае от ремонт на покрива. Чрез събрани дарения успяхме да направим по-голямата част от ремонта на стаите, но се нуждаем от средства за завършване на покрива. 

Необходими са средства само за материали, тъй като разчитаме на доброолци за ремонтните дейности.  

Можете да ни откриете  във Facebook и сайта на сдружението www. vasiliva.org

Телефон за връзка: 0886 225222 

 
    Към момента няма добавена нова информация за проекта.
  • Моля Регистрирайте се Или влезте, за да публикувате коментар.
  • Нямате коментари по проекта.
    Популяризирайте вашата идея, накарайте хората да говорят за нея и ще се изненадате колко много от тях биха ви подкрепили
Little Bear
22 ноември,2017
€ 20
 
Петър
22 ноември,2017
€ 25
 
Мая
22 ноември,2017
€ 40
 
ЗаБългария
03 ноември,2017
€ 5
 
Анна
03 ноември,2017
€ 10