sign in with twitter

Хайде с нас да си почистим плажа!

12-тото поредно доброволческо почистване на плажа

Район :

Иракли,до Несебър

Категория :

За Всички Нас

Дата : 08-юни-2013

Неформалното сдружние "Да Спасим Иракли" организира 12-тото поредно доброволческо почистване на плажа Иракли и защитената местност. 

Запази си 15 и 16 юни 2013г, за да покажеш любовта си към духа на Иракли по най-добрия начин - като напълниш чувалите с отпадъците, носени от морето и хората през зимните и пролетните месеци. 

Предните години извозвахме по един-два камиона отпадъци (половин тон), изхвърлени най-вече от зимните вълни, след като на първото почистване събрахме почти 2 тона! 

 

Тази година се нуждаем откровено от помощта ти!  

Най-ценна ни е подкрепата в жива човешка сила, но тъй като сме неформална група, която не може да кандидатсва за финсиране, нужна ни е и помощта ти, за  да съберем 400 лева за бензин на автомобилите, които ще превозят поне част от доброволците, чувалите, ръкавиците и храната от София. 

Срокът за набирне на средствата е кратък, но пък вярваме, че ще се включиш и заедно ще направим ударна мини кампания с макси ефект!

И тъй като времето ни е наистина малко, а ние не сме подготвени с PayPal сметка за дарения, през системата на PayPal, можеш да се свържеш направо с нас или да внесеш каквато сума прецениш по банкова сметка:

BG 30PRCB92301042572829, Прокредитбанк, BIC: PRCBBGSF; Титуляр: Българска фондация Биоразнообразие (Основание - за Иракли).

 

Разпространи сред приятелите си и събитието във фейсбук http://www.facebook.com/events/337792929682390/ 

и  сайта на http://daspasimirakli.org/

 

 

 
 • 19 юни,2013

   Искаме да съобщим че почистването на нашият любим плаж Иракли мина повече от добре и се организираха достатъчно малки и големи доброволци. Дори някои от финалистите в "Гласът на България 2013" участваха също с песен на уста. Малките ни приятели не останаха по-назад и също бяха дейни в събирането на натрупания боклук.
   
  Благодарим на всички подкрепили инициативата и включили се в нея а ето и едно видео:
   
 • 22 юни,2013

   Дванадесето почистване на Иракли - Мисията изпълнена!

  ПРИВЕТ ИРАКЛИЙЦИ!
  ОТКРИХМЕ ЛЯТОТО С ДВАНАДЕСЕТОТО ПОЧИСТВАНЕ НА ЛЮБИМИЯ НИ ПЛАЖ!
   
  Освен със страхотните хора с които тези почиствания ни срещат тази година ни посрещна и много по-обнадеждаваща картина на боклука и неговата липса в сравнение с други години както и със страхотни жестове на солидарност с иницативата и ираклийския дух!
   
  Тази година за първи път събирахме дарения и искаме да благодарим горещо и по ираклийски на нашия единствен финансов дарител (пожелал да остане анонимен за хрониките) който в последния момент ни спаси със 150 лева. За любопитните по-долу прилагаме снимка на касовите бележки и описание за какво бяха изразходени събраните средства:)
   
  Страхотно благодарим и на Българска Асоциация Полимери която ни осигури чувалите които изгълтаха боклука! На Бтв които осигуриха ръкавиците на ръцете които събраха боклука както и на ценната медийна подкрепа. Резултатът от всичко това пък беше извозен благодарение на община Обзор която трета година подред доказва че има и съвестни общински власти по морето. 
   
  Приятели благодарим ви и се надяваме да продължим да споделяме и заразяваме с ираклийски дух света! В това най-добри са хората дошли от цялата страна както и този път за да почистят любимия плаж!
   
  Тук е мястото да си го кажем: Благодарим на стотиците хора участвали във всички почиствания и акции за Иракли! В тяхна чест направихме малко обзор и ретроспекция на историята на почистванията!
   
  Ето го преди това и отчета:
   
  100 лева бяха дадени за бензин за кола с организатори доброволци и материали от София;
  30 лева за кола с доброволци от Русе (мощна подкрепа дойде оттам:)

   

  20 лева за вода и хранителна подкрепа на бойните почистващи групи.
   
   
  Общо бележките са за почти тройно по-голяма сума защото такъв е реалния разход. Но вече седем години подред е факт че хора от цялата страна отделят не само от свободното си време и труд но и много лични средства за да се погрижат за мястото което всички обичаме.
 • Моля Регистрирайте се Или влезте, за да публикувате коментар.
 • Нямате коментари по проекта.
  Популяризирайте вашата идея, накарайте хората да говорят за нея и ще се изненадате колко много от тях биха ви подкрепили
Идеята все още не е получила подкрепа от съмишленици, а може би тя си заслужава?