sign in with twitter

Уникална библия на пергамент

Уникална Библия – калиграфско и илюстровано издание

Автор :

ВАМИЛ

E-Mail:

sos8@mail.bg

Район :

Шумен,ул.

Категория :

Наука / Култура...

Дата : 16-октомври-2013

Работя по създаването на уникално копие и препис на Новия Завет – калиграфско и илюстровано издание – без аналог в света и в човешката история. Това копие е единственият в България, в Европа и в света ръкописен Нов Завет, ръчно преписан на църковнославянски език на пергамент, изцяло ръчна изработка. Проектът се изпълнява в един-единствен екземпляр!

Защо се прави Ние и света

Всеки един народ има с какво да се гордее и рекламира пред света: египтяните се гордеят с техните фараони и пирамиди; бразилците със знаменитата 38 метрова статуя на Исус в Рио де Жанейро; македонците – бедна държава, шепа народ, но и те издигнаха в Скопие 13-метрова статуя на Александър Велики тежаща 30 тона и струваща 9 милиона евро; гърците с историята и културата си, с Платон, Сократ, с Партенона; италианците – с Римската империя и Колизеума; французите се гордеят с Айфеловата кула, Лувърът и картината на Мона Лиза; излишно е да се споменава за историята и културата на еврейската и китайската държави. А ние, българите с какво се гордеем пред света С Мадарския конник, който е полуразрушен и оставен на произвола на природните стихии! Хвалим се, че България е с 13 века история, че Джон Атанасов е измислил компютъра и че сме дали 2 азбуки на света – глаголицата и кирилицата, а в същото време по света сме известни като атентатори на Папата, крадци на коли, сутеньори, фалшификатори на пари, измами с кредитни карти, най-корумпираната страна в ЕС. 

Цел на проекта

Изходна позиция: Този Нов Завет е културна марка и продукт, който продава в най-висока степен обществен PR и социален имидж !!!

Тази християнска библия е синтез между религия и изкуство, съвременен продукт с висока морална, социална и културна стойност и значимост. Създава се с идеята да подобри културния имидж и репутация на България в Европа и да популяризира българската култура, изкуство и език. Това може да се реализира по два начина: 

1. Тази библия да бъде на постоянна експозиция например в Националния исторически музей в София или в известен православен манастир.

2. Чрез експозиции и изложби в музеите и художествените галерии в Европа и участие в известни европейски културни форуми. В Европа по посещаемост музеите са като нашите молове, което е въпрос на култура.

Желанието ми, чрез моя проект е и ние, българите, да се гордеем, че сме оставили следа в световната култура и хората по света да казват: „И българите имат своята Мона Лиза”! Тази библия е способна да покаже на света, че България има богато културно и историческо наследство, народностни добродетели, ценностна система, вековно духовно знание. Тя ще бъде част от приноса на българската нация в развитието на европейската и световната култура и цивилизация.

Необходима сума за завършване на проекта

Сумата, която е необходима за окончателното завършване на този проект и за издаването на тази библия е 15 000 лв. Умолявам и призовавам всички вярващи християни да помогнат за издаването на тази уникална библия. Веднага искам да подчертая и да уточня, че тази сума не е необходимо да бъде платена наведнъж, а до месец юли 2014 год. С цел да се улесни финансово бъдещият дарител-меценат или спонсор сумата може да бъде платена на няколко пъти.

Практическите ползи за дарителя-меценат или спонсор

Възможност за обвързване с определени морални и духовни ценности и кауза. Популярност, идваща от това, че името му ще се свърже с хуманно-обществена кауза, с религиозно дело и с мащабен проект от национално културно значение и с голяма морална, културна, социална и обществена значимост. Името му ще бъде свързано с изкуството и религията и ще остане в съзнанието на обществото и културната история като дарител-меценат и морален авторитет, който материално е подпомогнал издаването на тази библия като хуманен акт и с чиято финансова помощ и подкрепа този проект е бил реализиран и осъществен.

В самата библия ще бъде написано на специално място името му като дарител-меценат, с чиято помощ, съдействие и подкрепа е била издадена тази библия. Същото ще бъде споменавано и пред всички медии и на всички официални презентации и публични изяви, в които ще участвам при представянето на библията. Ако дарителят желае ще присъства на тези официални презентации и публични изяви.

Мотото ще бъде: „Тази библия се издава под егидата и патронажа на …..”

Целта е дарителят да получи максимално голяма публичност, известност и популярност, естествено, ако самият той желае това. 

Медийни изяви

"24 часа"

"Шуменец създава уникална Библия върху пергамент"

http://www.24chasa.bg/Article.aspArticleId=1601149


Би Ти Ви – емисия НОВИНИ

"Жител на Шумен прави уникален препис на Новия завет"

http://btvnews.bg/video/news/zhitel-na-shumen-pravi-unikalen-prepis-na-noviya-zavet.html

 

НОВА TVдокументален филм

http://play.novatv.bg/play/293975/autostart=true

 

Участие в „Шоуто на Слави” на 23 септември 2013 г.

http://www.slavishow.com/%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8%D0%BD-%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D0%B2-%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BC-%D0%B4%D1%83%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B0/

 

LIVENEWS
"Смайваме света с Българската Библия" (ВИДЕО)

 

http://www.livenews.bg/Smayvame-sveta-s-Balgarskata-Bibliya-%28VIDEO%29-38424


Българско национално радио – програма Хоризонт, предаване „12+3”

интервю с Петър Волгин на 24 май 2013 г.

 

За контакти:

Валентин Атанасов Милков     

GSM: 0899 77 14 99         

Email: sos8@mail.bg

Банкова сметка в Първа инвестиционна банка

IBAN: BG46FINV91501015673882 (валута : BGN)

BIC: FINVBGSF

 

 
    Към момента няма добавена нова информация за проекта.
  • Моля Регистрирайте се Или влезте, за да публикувате коментар.
  • Нямате коментари по проекта.
    Популяризирайте вашата идея, накарайте хората да говорят за нея и ще се изненадате колко много от тях биха ви подкрепили
Идеята все още не е получила подкрепа от съмишленици, а може би тя си заслужава?