sign in with twitter

Туристическа социална мрежа

Социална мрежа за туристи пътешестващи из България.

Автор :

keres

Район :

София,Илинден 75

Категория :

За Всички Нас

Дата : 02-април-2013

Представете си как се качвате на Черни връх. С помощта на приложение на мобилния си телефон отбелязвате местоположението си, качвате снимка или просто пишете няколко думи за за преживяването си.

Вашите приятели ще могат да следят вашите активности и ще можете по-лесно да се свързвате с тях на местата на които обичате. Аз лично съм се срещат съвсем случайно във Велико Търново с мои приятели, които живеят в съседния софийски квартал. С новите технологии това е доста по-лесно и не е нужно да разчитате на случайността.

На картата на приложението ще бъдат отбелязани само туристически дестинации - 100 национални обекта, музеи, туристически пътеки, паметници, забележителности и др. Целта на проекта е да подтикне младите хора, използващи новите технологии да заобичат родината си България унесени в надпреварата да събират точки и "значки" от посетените обекти.

Всеки от обектите ще има описание с текст и снимков материал добавян от самите потребители. Цялата информация ще бъде обобщена и достъпна и през web сайт.

Подкрепете един благороден проект за насърчаване на туризма в България. Нашата страна може да се похвали с толкова много красиви и интересни места. Нека запалим младите хора да ги видят и обикнат. А всички ние да предпочетем да прекараме отпуските и празниците си в родината пред курортите на съседните страни.

Реализирането на идеята ще се осъществи в следите стъпки:

1. Запазване на домейн и наемане на хостинг.
2. Изработка на web сайт.
3. Попълване на информация за обектите в базата данни на сайта.
4. Популяризиране на сайта.
5. Изработка на мобилното приложение.
6. Рекламиране на идеята.

Ресурсите и възможностите, които към момента има екипа стоящ за тази идея са достатъчни за изпълнението на три точки. Събраните от инициативата средства ще отидат основно за наемане на програмист, който да напише мобилното приложение и да го интегрира със сайта. По-малката част от парите ще се използва за реклама на инициативата.

Краен срок за реализиране на цялата идея декември 2013 г.

За всякакви въпроси и предложения относно инициативата пишете на admin@pohod.eu
 

 

 
 • 13 април,2013

   Купихме домейн за сайта. За сега се спряхме на pe4at.org. Поне на този етап ни допада и концепцията ще се върти около това поне докато не ни хрумне нещо по-добро 

  Разходи: 5.47 €

   

 • 13 април,2013

  Няколко идеи за лого. Ако имате предложения пишете ни!

   

  Разходи: 0.00 €

 • 16 април,2013

  Започнахме събрането на инфромация за обектите на които ще се отбелязват ("вземат печати") потребителите на приложението. Като начало само като информация за географски координати и категории.

  До момента сме събрали данни за малко над 900 обекта. Работата продължава...

  Разходи: 0.00

 • Моля Регистрирайте се Или влезте, за да публикувате коментар.
 • Нямате коментари по проекта.
  Популяризирайте вашата идея, накарайте хората да говорят за нея и ще се изненадате колко много от тях биха ви подкрепили
Little Bear
09 април,2013
€ 40.00
 
ЗаБългария
06 април,2013
€ 5.00