sign in with twitter

Снимай МЕ - бъди част от универсалния символ на правата на човека - направи го свой!

Правата на човека вече имат универсален символ!

Автор :

obieone

Район :

Всички градове в България,

Категория :

Наука / Култура...

Дата : 09-юли-2013

Арт.Е и Фондация Сила за живот Пламен Толев отправят предизвикателство към всички, които обичат фотографията и обявяват конкурс за снимки, в които по оригинален начин присъства Универсалния символ на правата на човека.

Снимай универсалния символ – на улицата, сред природата, вкъщи – навсякъде около теб. Имаш пълната свобода да пресъздадеш формата на символа и да го запечаташ на снимка. Снимки се приемат в дигитален формат, на office.fondacia@gmail.com до 15 септември 2013 г.

Основни критерии за избор на журито ще бъдат нестандартната визия, творческият подход и свободата на въображението на участниците. Най-интересните и сполучливи снимки ще получат награди.

Най-находчивите попадения ще определи публиката чрез он-лайн гласуване на Facebook страницата на конкурса - „Символ на правата на човека”. 

Изпрати авторска снимка на символа на правата на човека в действие и стани част от инициативата. Как би го пресъздал и направил свой Заедно можем да направим така, че символът на правата на човека да полети! Включи се и ти!

Фотоконкурсът "Снимай МЕ" е част от проекта "Бъди част от универсалния символ на правата на човека - направи го свой" на Фондация Арт.Е - Център за насърчаване и развитие на визуалните изкуства и Фондация Сила за живот Пламен Толев и се осъществява по "Програма Младежта в действие” на Европейския Съюз.

За повече информация посети www.snimaime.tumblr.com

 

 
 • 29 октомври,2013

  Вече можем да се похвалим с завършването на конкурса за снимки включващи символа на правата на човека. Известни са и победителите! :)

  На 24 октомври 2013 г. в „+ това“ в София беше открита фотоизложбата „Снимки на 1 символ“. В нея са показани фотографии изпратени за участие във фотоконкурса „Снимай МЕ – бъди част от универсалния символ на правата на човека” който се проведе от 1 август до 15 септември 2013 г.
   
   
  За място в изложбата се състезаваха много снимки от които жури избра трите най-добри. Авторите им получиха специалните награди – уникални ръчно изработени плакети с универсалния символ на правата на човека. Първа награда е присъдена на Моника Костадинова от София. Снимката на Стефания Георгиева получи втора награда а трета награда получи Вероника Попова. Снимката „Домакини отстоявайте правата си!” на Десислава Христова беше избрана след гласуване от потребителите на Фейсбук за снимка на публиката.
   
  ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОБЕДИТЕЛИТЕ:
   
  Моника Костадинова беше класирана от журито на конкурса на I място. Моника е ученичка в 10 клас. Хобитата й са да рисува и снима за това и участва в конкурса. Снима от 5 - 6 клас с цифровия си фотоапарат а от миналата година използва професионален Canon 1100D. Има желание в свободното си време допълнително да работи като фотограф.
   
  Вероника е на 23 год. завършила е Националното Училище по Изкуствата във Варна през 2009 г. специалност живопис. През последните 10 години фотографията за Вероника се превръща в страст и начин на живот. В момента тя е фотограф на свободна практика. Нейни снимки й носят много награди от фотоконкурси. Вероника е участвала в много художествени и фотоизложби а през 2013 г. тя открива две самостоятелни акцентирайки върху красивите сгради и пейзажи на Варна. Черно-бялата и репортажната фотография са едни от любимите й жанрове и това си проличава в работите й. Вероника мечтае да улови всички човешки емоции само в една единствена снимка.
   
  Още снимки можете да намерите ТУК!
   
 • Моля Регистрирайте се Или влезте, за да публикувате коментар.
 • Нямате коментари по проекта.
  Популяризирайте вашата идея, накарайте хората да говорят за нея и ще се изненадате колко много от тях биха ви подкрепили
Идеята все още не е получила подкрепа от съмишленици, а може би тя си заслужава?