sign in with twitter

Седмица на Движението 2013 - спортът е здраве

MOVE WEEK е европейска кампания за стимулиране на спорта.

Автор :

ФРГИ

Район :

София, Пловдив и още 10 града,Цялата страна

Категория :

За Всички Нас

Дата : 19-юли-2013

MOVE WEEK е европейска кампания за стимулиране на спорта за всички, подкрепена от Европейския съвет, Евроспорт и Европейската федерация на колоездачите (ECF). MOVE WEEK е част  от NOW WE MOVE платформата за инициативи на ISCA (Международна асоциация за спорт и култура) и нейните партньори.  
 
MOVE WEEK се провежда през първата пълна седмица на октомври, тази година в периода 07-13.10 и целта е да ангажира максимален брой от българите и физически лица, организации и градове от цяла Европа в мащабен празник на спорта и физическата активност за здраве.  Целта на MOVE WEEK e 100 милиона повече движещи се европейци до 2020 година. Затова се надяваме всеки един от вас, който спортува или организира спортни събития, да се включи активно в програмата като част от организаторите. Можете просто да популяризирате любимия ви спорт с презентация или да се включите в безбройните занимания, организирани от участниците.
 
Миналата година 23 държави взеха участие с 250 организатора и  повече от 200 000 участника. Пловдив беше един от градовете с най-добро представяне, както и с най-богата програма. В резултат на представянето, иновативността и включването на младите хора в инициативата MOVE WEEK Сдружение "УАУ Спорт" - Пловдив бе ангажирано от ISCA да координира кампанията за цяла Източна Европа.  По тяхна покана, ФРГИ пое ангажимента да подпомогне провеждането на инициативата в България чрез въвличане на корпоративни партньори. 
 
През 2013 г. програмата на MOVE WEEK в България ще включва събития в Благоевград, Бургас, Варна, Пловдив, Русе, Сливен, Стара Загора, Ямбол и други по-малки градове. Амбицията на организаторите е да достигнат бройката от 100,000 участници за страната, за което освен привличане на максимален брой участници се търсят и фирми спонсори на цялото събитие или части от него в отделните градове.
 
Ако компания се включи като спонсор, средствата на всички спонсори ще бъдат разпределени на конкурсен принцип от ФРГИ за техническо обезпечаване на отделни събития в рамките на националната седмица на движението. Право на кандидатстване ще имат местни спортни клубове и други граждански организации, поели ролята на организатори на събития в рамките на общата програма.
 
Повече информация за спонсорството и събитието от миналата година вижте тук:
 
 
 
 
 

 
 • 29 октомври,2013

  Скъпи приятели!

  Можем да се похвалим че приключи успешно поредната организирана "Седмица на движението - 2013" под надслов "Да Раздвижим България". Тази инициатива беше част от европейската седмица на спорта и физическата активност. Целта на европейската инициатива е постигане на 100 милиона повече редовно движещи се и спортуващи европейци до 2020г.  

   

  Събитията започнаха на 06 октомври и приключиха на 13 октомври като организираните занимания бяха над 300 в над 15 града на България. В спортните и физически занимания се включиха хиляди деца и възрастни. Повече информация за резултатите можете да научите ТУК

  Заниманията бяха организирани от над 150 различни спортни клубове в страната и по този начин дадоха възможност на безброй хора да се включат в безплатните занимания и да припознаят себе си в спорт с който да се занимават редовно.

  Ние и всички участвали в организацията на това положително и мащабно събитие балгодарим на всички включили се и се надяваме всеки един от вас да поддържа и подобрява своето физическо здраве. 

   

 • Моля Регистрирайте се Или влезте, за да публикувате коментар.
 • Нямате коментари по проекта.
  Популяризирайте вашата идея, накарайте хората да говорят за нея и ще се изненадате колко много от тях биха ви подкрепили
Идеята все още не е получила подкрепа от съмишленици, а може би тя си заслужава?