sign in with twitter

Проект ПРОЧЕТИ МИ - 2 част

Да дадем знания на незрящите деца и младежи.

Автор :

Nauka.bg

Район :

Всички градове,Център

Категория :

Технологии...

Дата : 25-септември-2013

Проектът е насочен към подпомагане на децата и младежите с увредено зрение, сираци и младежи в неравностойно положение като, чрез улесняване на достъпа им до подбраните материали, целим приобщаването им към неформалното образование, запознаването им с научна и научно-популярна литература, и в крайна сметка подпомагане на образованието и интеграцията им.

За целта имаме нужда от доброволци, които да отделят време и усилие и  с предоставена от нас техника да прочетат и запишат подбраните от нас научни статии и материали. Така след това те ще са на разположение за слушане от незрящи младежи и въобще хора.

Сдружение „Щастливо дете” разработи проект в сферата на неформалното образование с цел разширяване и обогатяване знанията на младежи в неравностойно положение и по-конкретно на незрящи. Проектът се реализира с подкрепата на младежкия екип на форума към уеб сайта www.nauka.bg (уеб сайт на електронното списание „Българска Наука”) – проекта „Почети ми“ – имаше огромен успех и надмина всички очаквания и планувани резултати.
Материалите ще се обработят от участниците в проекта чрез техниката, която е закупена вече по проект „Почети ми“ за реализацията му.
 
По време на проекта се предвижда също така да бъде подготвен за издаване и отпечатване два дайджеста специално създадени за младежите в неравностойно положение (с приложение от флаери и листовки), включващи най-интересните и най-високо оценени материали. Това ще бъдат два специално създадени броя на списание „Българска Наука“ www.nauka.bg – като всеки брой ще се изчете от доброволци и запише на CD. Два броя на списанието + два различни CD-та. Предвидели сме по три месеца работа за всеки един брой, за да имаме време за подготовка, прочит, редакция и разпространение. Разпространението ще стане лесно и бързо с вече осъществените контакти по предния проект „Почети ми“ 
 
Сайта на проекта „Почети ми - 1" е: http://readme.nauka.bg
 

Молим всички, които имат желание да се включат в проекта да ни пишат на имейл:

admin@nauka.bg

 
 

 

 
 • 16 януари,2014

  Здравейте скъпи съмишленици и доброволци!

  Искаме да ви уведомим че реализацията на проекта и включилите се в него надхвърлиха нашите планове и очаквания. Записите на подготвените от нас теми вървят с пълна пара и се надяваме с широката подкрепа която намерихме сред много от вас да подгтовим много повече материали за слушане от слепите ни приятели. Когато имаме готовност с всички записи и сме ги качили на слециялната за целта страница ще ви уведомим допълнително.

  Още веднъж благодарности от нас екипът на "БГ Наука".

 • Моля Регистрирайте се Или влезте, за да публикувате коментар.
 • Нямате коментари по проекта.
  Популяризирайте вашата идея, накарайте хората да говорят за нея и ще се изненадате колко много от тях биха ви подкрепили
Идеята все още не е получила подкрепа от съмишленици, а може би тя си заслужава?