sign in with twitter

"По стъпките на Алеко" - изкачване на Черни връх в памет на Щастливеца

"По стъпките на Алеко" - изкачване на Черни връх в памет

Район :

София,София, спирка "Лифт Драгалевци"

Категория :

За Всички Нас

Дата : 13-януари-2014

Приятели, 

 каним всеки един, който има желание да се присъедини към масовото изкачване на Черни връх. Събитието се организира по случай 151-годишнината от рождението на големия български писател Алеко Константинов. Изкачването на върха, извършено именно от него през 1895 година, се счита за рожденна дата на организирания туризъм в България. 

Годишнината от рождението на Щастливеца се навършва на 13 януари (понеделник), но за да бъде по-удобно на всеки и повече хора да могат да се присъединят към събитието решихме, че е удачно да го направим в неработен ден и затова се спряхме на събота, 18-ти януари. Сборният пункт, от който ще тръгнем е последната спирка на автобус 93, която се казва „Лифт Драгалевци“. Очакваме ви в 8:00 сутринта. 

Според прогнозата за времето, условията ще са относително благоприятни, предвид зимния сезон. Именно това е още една причина всеки, който смята, че изкачването на Черни връх е подходящ начин за отбелязването на паметта на големия българин, да се включи. 

 
 • 21 януари,2014

  На 18.01.2014 година нашият екип на “Българска история” организира масово изкачване на Черни връх по случай 151 години от рождението на големия български писател Алеко Константинов. Щастливеца е считан за основоположник на организирания туризъм в България тъй като на 27 август 1895г. 300 души събрани от самия него се отправят към най-високия връх на Витоша.

   

  В инициативата “По стъпките на Алеко” се включиха около 250 души като само малка част от тях не успяха да покорят върха. Изключително сме щастливи че организирахме подобно събитие и обещаваме че то може да е първото по рода си но със сигурност няма да е последното. По-долу може да изгледате как походът беше отразен в медиите.

   

   

   

 • Моля Регистрирайте се Или влезте, за да публикувате коментар.
 • Нямате коментари по проекта.
  Популяризирайте вашата идея, накарайте хората да говорят за нея и ще се изненадате колко много от тях биха ви подкрепили
Идеята все още не е получила подкрепа от съмишленици, а може би тя си заслужава?