sign in with twitter

Популяризиране на бейзбола в България чрез първото видеозаснемане на мач от Националния Шампионат

Първото Стрийм отразяване на бейзболен мач в България

Автор :

alexg

Район :

София,стадион 'Диана' , ж.к. Дианабад

Категория :

Уникален Бизнес...

Дата : 09-септември-2014

Да дадем възможност за популяризиране на бейзбола в България! На 13.09. 2014 г. ще се състои първият мач от полуфиналния плейоф на Националния Шампионат за 2014 г. На терена на стадион 'Диана' ще се срещнат миналогодишните носители на Купата на България 'Атлетик София' и миналогодишните шампиони 'София Блус'.

Чрез видеозаснемане и представяне на картина от мача 'на живо' чрез 'стрийминг' технология, спортната надпревара ще стане достъпна за стотиците любители и фенове на бейзбола в България.

Бейзболът е интересен и забавен спорт, който се практикува от милиони по цял свят. Повечето фенове на спорта са гледали чрез подобна технология редица срещи на клубно и национално ниво, и е въпрос на време подобна практика да се развие в България. По този начин българският бейзбол ще увеличи достъпността и привлекателността си, ще даде възможност за създаване на видео архив и ще стане част от редица други европейски/ световни първенства, които се развиват и модернизират в крак с новите технологии.

Връзка за наблюдаване на стрийма и реклама за двубоя ще бъдат представени на страниците на столичните отбори както и на сайтовете на европейската бейзболна централа. Подобно популяризиране на българския бейзбол ще има положителен ефект върху привлекателността на спорта в страната ни и върху възможността повече възрастни и деца да обръщат внимание на физическата активност и здравословния начин на живот.

Play Ball!

 
 • 16 септември,2014

  В събота стана хубав мач! Атлетик и Блус играят бейзбол на високо ниво; всички бяха много приятно изненадани и доволни от видеозаснемането и от факта че този хубав двубой ще се запамети в историята на българския спорт. Искам да благодаря на всички които бяха част от събитието. Моето мнение е че се получи много добре и трябва всички които подпомогнаха реализирането на тази идея да са много горди с постигнатото!

   

  Мачът бе проследен на живо и в момента е на разположение като запис на сайта на 'СтриймърБГ' - от проектите им на първа страница е с най-много гледания! http://www.streamer.bg/bg/452/filmpage-go

   

  Успешна реклама и споделяне на заснемането бе реализирано на сайта на европейската бейзболна централа (http://baseballeurope.com/post/first_ever_live_broadcast_of_a_baseball_game_in_bu ). Също така - на сайт номер 1 за бейзболни/ софтболни новини в Европа 'МистърБейзбол' ( http://www.mister-baseball.com/live-broadcast-baseball-game-bulgaria/  ) както и в българската спортна информационна агенция 'Спортал' ( http://www.sportal.bg/news.php?news=507909 ). Фейсбук страниците на Атлетик Блус и Българска Федерация Бейзбол също споделиха събитието и отразиха висока активност.

   

  Прикачвам в секцията "Снимки" хубав спомен от това събитие - началото на срещата бе документирано а пък след това участниците в този исторически мач разписаха лично снимката която ще намери своето място в залата на българската бейзболна слава :)

 • 10 октомври,2014

  След като успешно приключи заснемането на мача и споделянето на записа в електронното пространство с радост споделям че и финансирането на проекта приключи успешно! Средствата необходими за реализирането на тази идея не са малко но с много подкрепа и съдействие от всички съмишленици услугата бе платена. Сега остава само да се наслаждаваме на този спомен за години напред :)

  Искам да благодаря на:

  Б. Михайлова Г. Николова Е. Цолов Г. Лачев Ю. Алкалай Я. Бошнаков А. Чаков В. Ястреба С. Бешков П. Груев В. Ганев КБС Юнак И. Матев Евтимови Д. Икономов Д. Маринкев Р. Лачев и М. Горрин

  Благодарения на Вас българският бейзбол спечели един скъп спомен за поколенията!

 • Моля Регистрирайте се Или влезте, за да публикувате коментар.
 • Нямате коментари по проекта.
  Популяризирайте вашата идея, накарайте хората да говорят за нея и ще се изненадате колко много от тях биха ви подкрепили
Лично Набрани
13 октомври,2014
€ 135
 
Streamer.Bg
17 септември,2014
€ 250
 
Лично Набрани
17 септември,2014
€ 185
 
Димитър
16 септември,2014
€ 20
 
Ivo
12 септември,2014
€ 5.00
 
Vladislav
11 септември,2014
€ 7.5
 
Peter
11 септември,2014
€ 20
 
achakov
11 септември,2014
€ 5.00
 
Явор
11 септември,2014
€ 15
 
Юрий
10 септември,2014
€ 50
 
Emil
10 септември,2014
€ 10
 
georgi
10 септември,2014
€ 10
 
Bilyana
10 септември,2014
€ 25