sign in with twitter

Открита класна стая

Не сте ли мечтали да учите навън вместо в затворена стая?

Автор :

gpaeburgas

Район :

Бургас,комплекс Зорница

Категория :

За Всички Нас

Дата : 01-юли-2014

Нашата цел е ученето в училище да бъде не само полезно, но и интересно. Стремим се да разчупим традиционните модели на преподаване и учене като осигурим място за различни уроци - навън, в двора на училището сред зеленина и на въздух, долетял от близкия морски бряг.

В двора на училището има възможност за изграждане на открита класна стая. Тя би могла да се използва за провеждане на уроци, които предполагат трениране на умения за говорене, дебатиране, презентиране, слушане и най-важното - създаване на общност.

Там няма да има чинове, а пейки в кръг, което само по себе си е предпоставка за по-добра комуникация и по-добро възприемане на учебното съдържание. Пространството в средата ще е малка сцена, ако някои от участниците са по-артистични, там ще могат да се изявят.

Това ще е много подходящо място за провеждане на сбирките на различните ученически клубове, за разговорите на психолога и педагогическия съветник с група ученици.

След обстойно проучване на различни възможности за изграждане на открита класна стая сме се спрели на Геодезически купол с диаметър 9 м и височина 4,5 м на ГРИД Архитекти и инженери. Цялата стойност на проекта е 10843 лева. Част от средствата ще се осигурят от Училищното настоятелство, благотворителни изложби и концерти на нашите ученици.

Всички, които желаят да ни помогнат могат да ни дарят средства по банкова сметка на ГПАЕ“Гео Милев“ като посочите основание "Открита класна стая".

 

 
    Към момента няма добавена нова информация за проекта.
  • Моля Регистрирайте се Или влезте, за да публикувате коментар.
  • Нямате коментари по проекта.
    Популяризирайте вашата идея, накарайте хората да говорят за нея и ще се изненадате колко много от тях биха ви подкрепили
Идеята все още не е получила подкрепа от съмишленици, а може би тя си заслужава?