sign in with twitter

Музикален подлез

Нещо страхотно, което може да се случи в нашите подлези!

Автор :

ПОдЛЕЗНО

Район :

София,бул. „Цариградско шосе“ при спирката на ул. „Александър Жендов“

Категория :

Наука / Култура...

Дата : 23-декември-2014

ПОдЛЕЗНО е младежка инициатива на група студенти, на които им е дотегнало от безкрайни оплаквания и бездействие. Нещо не ни харесва Тогава да го променим! Като активни граждани ние осъзнаваме своята отговорност към средата, в която живеем. Концентрирали сме се върху подлезите като вечен проблем в страната, но също така като публични места с огромен потенциал. Искаме да предложим едни интересни и различни решения, а успехът от първия ни проект показва, че вървим в правилната посока.

Нашите цели: минувачите отново да предпочитат подлезите, вместо да преминават по опасните булеварди над тях; промяна на предразсъдъците и възприемането на подлезите като мръсни, тъмни и опасни места; внедряване на различните видове градско изкуство в пространствата под земята; включване на гражданите в цялостния процес на промяната, за да станат подлезите места, направени ОТ хората ЗА хората.

Новият ни проект „Музикален подлез“:

Искаме да трансформираме един ремонтиран, но забравен и отново занемарен подлез в уникална по рода си подземна сцена за улични музиканти. Той се намира под бул. „Цариградско шосе“ при ул. „Александър Жендов“. Близостта до Инструменталния факултет към НМА и приятната атмосфера, която всеки ден създават тук уличните музиканти, ни кара да мислим, че именно това е подходящото място за такъв тип намеса. Спечелихме финансиране от Фонда за иновации в културата, администриран от Асоциация за развитие на София, за по-голямата част от проекта, но ни трябват още малко средства, за да реализираме успешно всичките си идеи. Ако ви допада нашата инициатива – Подкрепете ни! Разгледайте какво сме намислили на адрес: http://podlezno.cf/projects-streetmusic/

Първият ни проект „ЗаГоре“:

Можем да се похвалим с нашия успешно реализиран първи проект, който вече половин година радва малки и големи минувачи и бива обичан, използван и пазен от тях! Намира се отново под бул. „Цариградско шосе“ при ул. „Загоре“ и представлява своеобразна природна галерия от естествени материали с монтирани места за отдих. Дори там на една от пейките идва редовно уличен музикант, който допринася за добрата атмосфера вътре. Можете да разгледате снимки и подробности за проекта на адрес: http://podlezno.cf/projects-zagore/

Контакти с нас:

За актуални новини относно инициативата следете фейсбук страницата ни https://www.facebook.com/podlezno/. Ако желаете да се включите като доброволци или да дарите материали, посетете http://podlezno.cf/volunteers/. За въпроси, мнения и предложения може да ни пишете на и-мейл podlezno@gmail.com или да ползвате формата за контакти на уебсайта ни http://podlezno.cf/.

Надяваме се, че нашата инициатива ви е допаднала и ще ни подкрепите всеки с каквото може. А ние ви обещаваме да ви радваме с нови интересни идеи и да продължаваме да правим средата около нас по-привлекателна, жива, интерактивна и уютна!

Благодарим ви!

 
 • 05 май,2015

  С радост Ви информираме че подготовката за нашия Музикален подлез "ЖЕНдоВ" се движи с пълна сила. Чакаме всеки момент разрешение за начало на работния процес на място. Ако искате да се включите в реализацията като доброволец или да изявите музикалния си талант на откриването моля потърсете ни по един от следните начини:

  facebook.com/podlezno

  podlezno@gmail.com

  linkedin.com/company/podlezno

  podlezno.cf/volunteers

  Благодарим за подкрепата Ви! :))

 • Моля Регистрирайте се Или влезте, за да публикувате коментар.
 • Нямате коментари по проекта.
  Популяризирайте вашата идея, накарайте хората да говорят за нея и ще се изненадате колко много от тях биха ви подкрепили
Лично Набрани
22 март,2015
€ 100
 
Denislav_ivanov13
17 март,2015
€ 100
 
Петър
27 февруари,2015
€ 20.00
 
Ели
31 януари,2015
€ 2
 
Александър Найденов
27 януари,2015
€ 15.00
 
Ели
22 януари,2015
€ 2
 
Ели
22 януари,2015
€ 2
 
Ели
21 януари,2015
€ 2
 
Ели
21 януари,2015
€ 2
 
Юлия
25 декември,2014
€ 3.00
 
ЗаБългария
23 декември,2014
€ 5