sign in with twitter

Кучета водачи за слепи

Подкрепете ни да подготвяме здрави и незаменими помощници

E-Mail:

e4p@abv.bg

Район :

София,

Категория :

За Всички Нас

Дата : 23-ноември-2012

 

 

Десетки незрящи българи се радват на независима мобилност чрез 24 часовата помощ на своите четириноги партньори. Ние от Фондация „Очи на четири лапи“ сме единствената организация в България, която подготвя тези незаменими лични помощници  - кучета водачи и ги предоставя абсолютно безплатно на слепи хора. Инструктори, гледачи и приемни семейства, всички ние продължаваме с цената на много усилия да работим ден след ден, защото сме поели  ангажименти към слепи хора, които чакат своите обучени кучета, за да подобрят живота им.

 

Обичайно в училището за кучета водачи живеят не по-малко от 15 кучета в обучение, а в приемните семейства се отглеждат средно 15-20 млади кучета, които се готвят за бъдещата си кариера. Една от ежеседмичните задачи е редовното претегляне на кучетата водачи.

 А знаете ли колко трябва да тежи едно куче и колко важно е теглото му за неговото здраве

Ние от училището за кучета водачи трябва да знаем и следим тези неща, защото главната ни задача е да отглеждаме и обучаваме надеждни и здрави служебни кучета, които да служат дълги години на незрящите им стопани.

 В момента претеглянето на всяко куче става по труден за нас начин, защото екипът е предимно дамски, а претеглянето става с гушнато 30 кг.-во куче върху обикновен кантар. Разбира се, всеки един от вас се досеща, че това не е естествено положение за кучето и то обикновено не показва необходимата търпеливост. J  

 

Това на пръв поглед смешно затруднение, може много лесно да се преодолее, ако имаме кантар за животни, с който всяка нормална клиника разполага, но който ние просто не можем да си позволим. Направихме проучване на цените и се оказа, че най-добрият избор на качество и цена е датски вариант на кантар, внасян от варненската фирма „АлфаВет“ (www.alfavet.bg), която предлага едни от най-качествените ветеринарни и медицински консумативи. Цената на специализирания ветеринарен кантар е 780 лева.

 

 Ще се радваме, ако ни подкрепите и ни помогнете в ежедневното усилие да подготвяме здрави и незаменими помощници за слепите хора в България!

В знак на искрената ни благодарност решихме да дадем подаръци от нас, с което да зарадваме и Вас!


 

 

 
 • 26 ноември,2012

  Искаме да съобщим една положителна новина на всички наши съмишленици свързана с настоящия проект. Ръководството на фирма "АлфаВет" вносител на нужният ни кантар се свърза с нас за да ни съобщи че е решило да направи допълнителна отстъпка от цената на продукта в размер на 7% и да покрие разходите за транспорт от Варна до София! :)

  Искаме да изкажем нашите благодарности за допълнителната подкрепа която ни оказва фирмата в нашето начинание да дарим всеки сляп човек в българия с верен помощник!

 • 07 януари,2013

   Здравейте приятели!

  Получихме вече средствата от дадената от вас подкрепа и се надяваме в близките 10-на дни да поръчаме кантара. Веднага щом го получим ще направим снимки и ще ги покажем на всички вас.

  Истински сме благодарни за оказаната подкрепа и вече сме в процес на подготовка на специалните подаръци които бяхме обещали по проекта. Щом сме готови ще пишем допълнително и ще ви изпратим персонални е-майли.

  Благодарности от екипа ни! 

 • 21 януари,2013

  На 18.01.2013г. в 8:30 часа с куриерска пратка от Варна училището за кучета водачи на слепи получи толкова дълго мечтания ветеринарен кантар. Благодарим на всички които направиха възможно това модерно удобно и елегантно съоръжение да се появи в дневната на училището.

  Благодарим на всичките ни съмишленици които ни подкрепиха чрез ZaBulgaria.org.

  Благодарим на фирма "Алфавет" за отстъпката и безплатната доставка. Благодарим на екипа на платформата "ЗаБългария" за великолепната възможност която ни предоставиха.

  Всички съмишленици ще получат покани за организирания в тяхна чест "Ден на отворените врати" по време на който ще им представим работата си и ще се запознаем.

    

 • 18 февруари,2013

   На 16-ти Февруари беше организирана среща-представяне и консултация за всички подкрепили "Очи на четири лапи" съмишленици от платформата "ЗаБългария". Бяхме радостни да приемем всички тези наши нови приятели и да им представим важността на всичко онова което правим за хората с увредено зрение.

  Всеки наш гост получи кинига и диск със специално направен филм" Десетте молби на кучето-водач" както бяхме обещали в условията на проекта.

  Всички наши гости останаха изумени от уменията които представиха нашите кучета-ученици и не можеха да повярват че това е възможно имайки впечатления от възпитанието на собствените си любимци. :) Надяваме се че всички са добили представа за сериозната работа на нашия екип и колко важна е тя за нуждаещите се слепи хора за да водят пълноценен живот. 

  Ето и няколко снимки от събитието:

    

      

 • Моля Регистрирайте се Или влезте, за да публикувате коментар.
 • ЗаБългария : Екипът на ЗаБългария се радва, че положителните инициативи срещат разбиране и финансова подкрепа и от фирмите, както в случая на "Очи на четири лапи". Искаме и ние да изкажем нашите благодарности за жестта и отстъпката в цената, напарвена от ръководството на фирма "АлфаВет".
  26 ноември,2012 ат 04:25 am
Людмил
02 януари,2013
€ 10.00
 
Мира
24 декември,2012
€ 3.00
 
Малина
23 декември,2012
€ 140.00
 
Vasya
22 декември,2012
€ 30.00
 
Петър
21 декември,2012
€ 30.00
 
Петър
16 декември,2012
€ 50.00
 
Радостина
12 декември,2012
€ 30.00
 
Албена
12 декември,2012
€ 15.00
 
Martin
09 декември,2012
€ 5.00
 
Екатерина
07 декември,2012
€ 77.00
 
Maria
25 ноември,2012
€ 6.00
 
Александър
23 ноември,2012
€ 10.00
 
Веселина
23 ноември,2012
€ 15.00
 
Petya
23 ноември,2012
€ 15.00
 
ЗаБългария
23 ноември,2012
€ 5.00