sign in with twitter

Капачки в действие

Събираме капачки от пластмасови бутилки.

Автор :

Idea In Action

Район :

България,България

Категория :

За Всички Нас

Дата : 02-март-2014

 

За какво става дума: Събираме капачки от пластмасови бутилки. Те са леки, не заемат място, могат да се сложат в джоба или чантата без да пречат, а същевременно са чиста суровина, която може да бъде рециклирана.  Стойността на 1 тон пластмасови капачки е около 400 лева.

Каква е целта ни: Да съберем 1 тон капачки. И така тон след тон!

Какво ще направим със сумата: С получените средства от първия 1 тон фондация ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ ще закупи пералня за един дом за деца, лишени от родителски грижи. За съжаление, при контакти с такива домове в малки населени места в страната, се оказва, че те не разполагат с пералня и това затруднява работата на персонала в грижата им за децата. Затова се надяваме да отворим големите сърца на нашите дарители и да зарадваме един от тези домове. Ще съобщим конкретния дом за деца допълнително.

С всеки събран и предаден на вторични суровини тон капачки ще закупуваме по един електрически уред за конкретен дом за деца.

Как събираме: Можете да събирате на работното си място; В заведението, което посещавате редовно; В магазинчето до дома ви… Свържете се с нас и ние ще организираме взимането на събраните капачки!

Капачки в действиеОглеждайте се и за кутии със стикера на кампанията в заведенията, които посещавате!

Ако желаете да ни помогнете в цяла България, ние само можем да ви благодарим и да се радваме на подкрепата ви! Пишете ни, за да получите стикери за кампанията от нас!

Едно добро, което не струва нищо, но носи страхотен положителен заряд! Можем да го направим заедно!

 
 • 26 август,2014

  След като събрахме втория тон от кампанията КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ вече знаехме че на ДДМУИ „Слънчице“ село Горски сеновец общ. Стражица обл. Велико Търново му е нужна нова пералня. За уреди в кухнята и пералното домът няма средства и те изцяло разчитат на дарения. Госпожа Ботева – директорката на дома ни разказа че последната пералня която са получили също от дарение е била преди 10 години и понеже постоянно се експлоатира много често излиза от строя. А поради спецификата на настанените в дома деца и младежи с умствени увреждания те имат нужда от работещи уреди за да провеждат трудовата си терапия. Тази терапия помага до голяма степен за тяхната интеграция в обществото след като напуснат дома или защитеното жилище. Те вече инсталираха новата си пералня от… капачки!

  Ето как с пластмасови капачки може да се подпомогне една изключително важна дейност на дом за деца! Докато мислим за природата на България ние всъщност помагаме и на децата в институциите.

   

  Един тон пластмасови капачки бяха събрани с помощта на цяла България! Сега напредваме към ТРЕТИЯ тон за да помогнем с нов електроуред на следващия дом за деца в родината ни. Ако все още не сте се включили но искате да станете част от нашия екип пишете ни на hello@ideainaction.net. Можете да проверите местонахождението на пунктовете на КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ в страната в нашата карта: http://ideainaction.net/karta-v-deystvie/

 • Моля Регистрирайте се Или влезте, за да публикувате коментар.
 • Нямате коментари по проекта.
  Популяризирайте вашата идея, накарайте хората да говорят за нея и ще се изненадате колко много от тях биха ви подкрепили
Идеята все още не е получила подкрепа от съмишленици, а може би тя си заслужава?