sign in with twitter

И АЗ СЪМ ДЕТЕ в район Илинден

Обновяването на детска площадка в район Илинден

Автор :

My City Foundation

Район :

София,бл. 313 и бл. 315Б в ж.к. “Света Троица”, район Илинден

Категория :

За Всички Нас

Дата : 04-юли-2013

Предмет на проекта е обновяването на съществуваща детска площадка в междублоковото пространство на бл. 313 и бл. 315Б в ж.к. “Света Троица”. Площадката е оградена от четири осеметажни блока с по четири до пет входа. Изградена преди повече от 20 години, площадката е на практика негодна за игра, а и за експлоатация според изискванията на Наредба 1 за Условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра, в сила от 12.01.2009 г. Пясъчната настилка, върху която е била изградена площадката вече не съществува, а дървените съоръжения за игра са напълно унищожени. 

Новата площадка ще бъде снабдена с модерни съоръжения, отговарящи на всички съвременни изисквания, за безопасност и ще предостави възможност за разнообразни забавления на децата. Част от съоръженията на обновената площадка ще бъдат: комбинирана люлка за големи и малки деца (1 – 8 г. възраст); панел за ролеви игри – „лотария” (1 – 8 г. възраст); пързалка с кула, стена за катерене и занимателни панели (2 – 8 г. възраст); две игри тип „Дама”; пясъчник; четири броя дървени пейки и два броя кошчета за отпадъци. Игровата площ ще бъде покрита с тартанови плочи и оградена с дървена ограда за по-голяма безопасност. Проектът включва всички строително монтажни дейности включително изграждане на пътеки и затревяване.

Площта, върху която ще бъдат монтирани уредите е 150 кв.м. 

За възможните начини да подкрепите проекта, моля посетете:

 
 • 08 юли,2013

  Здравейте приятели

  След като избрахме фирма доставчик на съораженията и на строително-монтажните работи и подписахме договор с нея на 15 юни 2013 г. заплатихме 20% аванс от дължимата сума. По този начин стартирахме производството на катерушките във Франция. Според подписания договор на 15 юли 2013 г. произведените съоражения ще бъдат готови за експедиция и тогава ще бъде необходимо да преведем още 30%. Останалите 50% са дължимите след подписването на приемо-предавателен протокол.

  Разчитаме на Вашата подкрепа за да осъществим проекта успешно и да виждаме все повече щастливо играещи деца.

  Поздрави

  Екипът на фондация "Моят Град" 

   

   

 • 28 август,2013

   

  Сърдечно благодарим на всички (повече от 60 души) които ни подкрепихте и избягахме заедно 5-километровия крос за каузата на фондация „Моят Град”.
   
  Благодарение на вашата помощ сме все по-близо до успешното изграждане на новата детска площадка в ж.к. „Св. Торица“ СО район Илинден.
   
  Специални благодарности на нашия спонсор EBS които дариха по 50 лева за всеки от първите 40 човека завършили маратона и на организаторите на благотворителния крос www.5kmrun.bg .
   
  С благодарности
  Екипът на фондация „Моят Град”
   
  P.S. Повече снимки от събитието можете да намерите на:
  https://www.facebook.com/pages/5kmrun/622203247805278
   
   
 • 29 октомври,2013

  Площадката в Илинден е вече почти готова и чака своето откриване. Това са положителните новини от нас а още искаме да благодарим за подкрепата на всички които помогнаха с пари и SMS както и на подкрепата на община Илинден.

 • 16 януари,2014

  Церемония по откриването на детската площадка в р-н Илинден

   

 • Моля Регистрирайте се Или влезте, за да публикувате коментар.
 • Нямате коментари по проекта.
  Популяризирайте вашата идея, накарайте хората да говорят за нея и ще се изненадате колко много от тях биха ви подкрепили
Идеята все още не е получила подкрепа от съмишленици, а може би тя си заслужава?