sign in with twitter

За Децата - Парцал Фест

Да създадем един незабравим 1-ви юни за децата на Пловдив

Автор :

OtNishtoNeshto

Район :

Пловдив,Цар Симеоновата градина

Категория :

Зелена България

Дата : 07-февруари-2013

„Парцал фест” е фестивал на зелените идеи, провеждащ се две поредни години в гр.Пловдив, обединяващ автори на ръчно изработени произведения от естествени и рециклирани материали, екологични и природозащитни организации и вдъхновители с опит в устойчивия начин на живот. Това е събитие, имащо за цел да мотивира, вдъхновява, образова и променя нагласите на обществеността относно темите за рециклирането, повторната употреба на вещи и живот в хармония с природата. Място за среща, споделяне на идеи и убеждения, място където екологията е в действие - всеки посетител може да се докосне до изработените изделия на автори и експериментатори, творящи в тази област, да научи и опита сам как може да рециклира и създава изкуство и практични вещи от отпадъци със собствените си ръце, да разговаря директно с творци и представители на екологични организации, както и да се включи в доброволческите инициативи, свързани с опазването на околната среда.

Досегашният ни опит показва, че децата проявяват най-голям интерес и ентусиазъм към „зелените” ни творчески работилници и ателиета, имат неизчерпаема жажда за повече информация и практически занимания. Затова тази година фокусът на фестивала е поставен именно върху тях, които като наше бъдеще, имат най-голяма нужда да бъде изградена в тях нагласа към уважение на природните дадености и околната среда.

За дата на събитието не случайно сме избрали 1-ви юни – празника на децата, когато вместо да прекарат времето си в заведения за бързо хранене или в детски центрове в моловете, ще могат да прекарат един незабравим ден на открито, да сътворят с ръцете си най-интересните играчки, изработени от рециклирани или естествени материали, да спортуват, да се смеят и да научат под формата на игра много полезна информация за начините, по които могат да помогнат със свои сили за опазване на безценната ни природа. Време е да покажем на децата, че истинският свят не е в телевизионните екрани, от които ни призовават постоянно да купуваме нездравословни продукти и скъпи играчки. Време е да покажем с личния си пример като възрастни, че и те могат да имат отговорно отношение към заобикалящата ни среда.

С достатъчно финансова подкрепа ще може да им предложим:

1)  Занимателни игри с природни и рециклирани материли, стимулиращи въображението и творчеството на децата;

2)  Работилници, в които да се запознаят с различните материали и тяхното рециклиране;

3)  Образователни игри за опознаване на флората и фауната с природозащитни организации;

4)  Участие в позабравени игри на открито от нашето детство и други спортни занимания;

5)  Изложители на здравословни детски храни и стоки;

6)  Изложители на ръчно изработени и еко играчки и пособия, алтернатива на плюшените и пластмасови такива

7)  Срещи и запознаване на родителите с различни методи за възпитание, в чиято основа е застъпен устойчивият принцип

8)  Представяне на различни зелени училища, екологични и детски организации, които може да са в помощ на родителите за организиране на пълноценно свободно време на децата


Събраните средства ще вложим в материали, пособия и организационни разходи, за да можем да предложим повече безплатни и достъпни занимания за всички деца. Всеки, който подкрепи проекта ни, инвестира в една бъдеща България, в която отговорно възпитаваните деца се превръщат в отговорни възрастни.

Повече за "Парцал фест може да научите от фейсбук страницата на събитието: www.facebook.com/ParcalFest

 
 • 13 май,2013

  Вече има записани над 30 творци които ще покажат своето виждане за детски устойчиви стоки и ще помагат и напътстват децата в множество творчески работилници в които децата сами да изработят своя уникален подърък или играчка. Ще има много игри на открито забавления изненади и подаръци за всички деца посетили фестивала :)

 • 29 май,2013

  Благодарим на Петър Армянов Мая Лекова Милен Ангелов и Цвета Мишкова които въпреки проблемите с пей пал се отзоваха и изпратиха средства дирекно на сметката ни! С ваша помощ успяхме да съберем 103 евра които мислим да използваме за заснемане на документален филм за фестивала. Всеки от вас ще получи електронно копие на филма дано да се получи нещо :)


   

 • 31 май,2013

  Тази година фокусът на парцаливеното ни събитие ще е върху децата и тяхното устойчиво възпитание. Всяка една промяна която искаме да видим в света около нас трябва да започне от най-малките и примерът който ние като възрастни им даваме. Тази година ще ги провокираме да творят да се докоснат до магията на рециклирането да играят с естествени играчки ще стимулираме въображението им и ще дадем полет на мечтите им. На 1 юни "От нищо нещо"  и Община Пловдив ви канят в Цар Симеоновата градина най-малките жители и посетители на Пловдив за едно зелено приключение с мисъл за природата. 

  Пълната новина на www.otnishtoneshto.com

 • 01 октомври,2013

  Искаме да се похвалим че успяхме да реализираме през август месец 2013 и допълнително издание на "парцал фест" но този път в Бургас.

  Любезен домакин и съорганизатор на фестивала в Бургас е Мила Овчарова от BioSpot - Магазин за био продукти без чиято помощ и желанието й да се случи едно хубаво еко събитие в родния й град "Парцал фест:Бургас" не би бил факт.

  Благодарим от сърце за поканата и отзивчивостта!

   

   

   

 • Моля Регистрирайте се Или влезте, за да публикувате коментар.
 • Нямате коментари по проекта.
  Популяризирайте вашата идея, накарайте хората да говорят за нея и ще се изненадате колко много от тях биха ви подкрепили
Лично Набрани
08 май,2013
€ 280.00
 
Little Bear
30 април,2013
€ 20.00
 
Петър
26 април,2013
€ 30.00
 
Tonka
24 март,2013
€ 10.00
 
ЗаБългария
22 февруари,2013
€ 5.00
 
Цвета
10 февруари,2013
€ 3.00
 
Мая
08 февруари,2013
€ 25.00
 
Петър
08 февруари,2013
€ 25.00
 
nelydoubt
08 февруари,2013
€ 5.00