sign in with twitter

Доброволци за Фамилатлон - празник на семейството

Забавлявайте се с нас като станете един от нашите доброволци.

Автор :

Elen

Район :

София,Южния парк

Категория :

За Всички Нас

Дата : 24-април-2013

Асоциация Родители те кани да се включиш като доброволец в незабравимо приключение - Фамилатлон - празник на семейството, спорта и здравословния начин на живот.

Фамилатлон е място за забавление, което обединява на едно място различни занимания, спорт, изкуство и занаяти, за да могат деца и родители ЗАЕДНО да откриват приятното и веселото. Целта ни е да целта е да превърнeм един майски ден в незабравим празник за цялото семейство.

Подробности за събитието, както и кратко видео, може да видите на нашия сайт: Roditeli.Org, както и на Facebook страницата ни

КОГА

Фамилатлон се организира успешно за пета поредна година по френски образец. Тази година празникът ще се проведе на 18 май в Южния парк.

ЗАЩО

Имаме нужда от ентусиасти, които обичат да се забавляват и да работят за кауза, и с които заедно да направим тазгодишния Фамилатлон още по-успешен.

За събитието ще са ни нужни 70 доброволеца, които ще бъдат разпределени в 4 основни групи:


1. Доброволци за „Малката Европа“ –всеки доброволец ще бъде представител на една от 27-те европейски столици, ще посреща участниците в състезанието (деца, младежи, родители) и ще слага печат върху тяхната карта на „Малката Европа“;
2. ”Веломен“ доброволци, които ще регистрират участниците във велопохода;
3. Доброволци „Пчели“, които ще имат ключова роля в събитието, ще бъдат там, където се слуват най-интересните неща, ще прелитат през парка, за да се включат точно на време там, където има нужда;
4. Доброволци в играта „Флашко в страната на спамчетата“, които ще помагат на малки и големи в преодоляването на препятствията в играта.


Всеки ще има възможност да избере в коя доброволческа група да се включи. Ангажираността е в рамките на 7 часа – от 13 до 19 часа.


Ще има сандвичи и вода за всички доброволци.

В края на събитието всеки доброволец ще получи грамота от Асоциация Родители с признание и покана за включване в бъдещи наши инициативи.

За повече информация и записване на желаещите доброволци: Елена: 0877121178
e-mail: e.georgieva@roditeli.org

Срок за заявяване на участие: до 28.04.2013г.
 

 
 • 27 май,2013

  Петото издание на Фамилатлон спря дъха ни усмихна ни за дълго време и ни показа че всички усилия си струват.

  На 18 май над 30 спортни арт и еко организации и повече от 80 доброволци се събраха за да превърнат работната събота в Празник на семейството спорта и здравословния начин на живот.
   
  През 2013 поканихме специално татковците да се включат в нашата специална приключенска програма. Бащите които приеха някое от осемнайсетте предизвикателства в програмата участваха в томбола за много награди осигурени от Волтарен Hewlett-Packard и Виаспорт. Щастлив татко си тръгна с голямата награда на Асоциация Родители – 3-дневно приключение за 2 възрастни и 3 деца.
   
  Празникът продължи от 14 до 19 вечерта. Официалното приветствие беше от 16 часа като в него се включиха кметът на София Йорданка Фандъкова зам.-министърът на образованието Мариана Банчева председателят на ДАЗД Калин Каменов изпълнителният директор на Национална мрежа за децата Георги Богданов. Цели пет часа 37 различни щанда бяха на разположение на малките и големи гости на Южния парк в София. Ентусиастите можеха да избират сред най-разнообразни спортове арт занимания и еко инициативи в Панаира на възможностите. Част от тях бяха нетрадиционните капоейра лакрос и петанк атрактивните бейзбол софтбол йога и ориентиране бойните изкуства карате и айкидо.
   
  Маршрутът за ориентиране “Малката Европа” подкрепен от Виваком Фонд за пети пореден път потопи любознателните и смелите в дебрите на пътуването без багаж и фантазирането на воля. Участниците обиколиха 27-те столици на Европейския съюз които бяха разпръснати в самия парк. На всяка столица ги чакаше доброволец който им даваше печат и ги изпращаше с добро настроение към следващата дестинация.
   
  След като преминаха целия маршрут на „Малката Европа“ и бяха прочели всички интересни факти за столиците учениците от 73 СОУ „Владислав Граматик“ спечелиха викторината в която се конкурираха достойно със 104 ОУ „Захари Стоянов“.
   
  Освен това обиколихме парка с велосипеди на Големия велопоход в който се включиха както опитни велосипедисти така и начинаещи. Големите български спортисти Петър Стойчев и Йордан Йовчев бяха начело на Веломаратона. Участниците получиха награди от Волтарен и магазин за фентъзи семейни игри Фанстамагория. Малкият велопоход също се превърна в мащабна сензация като в него участваха близо 100 деца на възраст между 3 и 6 години които обиколиха Английските ливади в Южния парк. Всички прохождащи колоездачи получиха подаръци от Асоциация Родители Виваком Фонд и младата писателка Маги Благоева.
   
  Центърът за безопасен интернет и Майкрософт пък имаха свои авторски игри с които забавляваха всички желаещи да научат по нещо за интернет безопасността докато играят. Около техните щандове се вихреше и героят Флашко грижейки за доброто настроение на участниците през целия ден.
   
  Фамилатлон 2013 наистина се доказа като Празника на семейството спорта и здравословния начин на живот. Благодарим на хилядите хора които станаха част от празника.
   
 • Моля Регистрирайте се Или влезте, за да публикувате коментар.
 • Нямате коментари по проекта.
  Популяризирайте вашата идея, накарайте хората да говорят за нея и ще се изненадате колко много от тях биха ви подкрепили
Идеята все още не е получила подкрепа от съмишленици, а може би тя си заслужава?