sign in with twitter

Дайте шанс на повече деца с аутизъм! И ВИЕ МОЖЕТЕ да помогнете!

Подкрепете Центъра за деца с аутизъм в гр. Пловдив!

Автор :

icantoo

Район :

Пловдив,

Категория :

За Всички Нас

Дата : 13-август-2013

Световната статистика показва, че броят на децата с аутизъм е неимоверно голям. Едно на осемдесет и осем деца  е с аутизъм. По неофициални данни на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД), броят на засегнатите деца у нас е около 16 000. Официални данни за това обаче в България няма. Предполага се, че броят е значително по-голям.


През 2008 г. родителска организация - сдружение „Шарен клас", в която се терапират деца с аутизъм, се обръща към фондация И АЗ МОГА/ I Can Too за съдействие при създаването на Център за деца с аутизъм в Пловдив.
В „Шарен клас" има общо 12 деца с аутизъм. Броят на желаещите да използват услугите на специалистите, които предлага сдружението, е огромен. Поради ниския бюджет и малкото пространство за терапия, броят на децата е ограничен.

И АЗ МОГА решава да подкрепи родителската организация, като създаде нов съвременен Център за деца с аутизъм на принципа на нефинансовите дарения. Този принцип произхожда от мотото на  I Can Too: “Всеки МОЖЕ да промени света към по-добро... с това, което МОЖЕ най-добре!” Осланяйки се на мотото си, фондацията вече има успех в изграждането на Център за деца с проблеми в развитието в гр. София.

Тригодишните усилия на организацията, свързани с много инициативи, срещи, преговори, се овенчават с успех, когато Община Пловдив дава помещение от 400 кв. м на И АЗ МОГА за безвъзмездно ползване от 10 години.

Подкрепата на различни физически и юридически лица в момента помага за ремонтирането на помещението и превръщането му в съвремен терапевтичен център.

Ремонтните дейности ще бъдат завършени до края на 2013 г.

За да може центърът да получи устойчивост и да работи пълноценно през първата си година,  имаме нужда от вашата подкрепа.

Дайте шанс на повече деца с аутизъм! 

И ВИЕ МОЖЕТЕ да подкрепите реновирането на Центъра чрез Ваши контакти, Ваши идеи, чрез работа и материали, като станете доброволци на И АЗ МОГА, с sms на 1415 или като направите дарение на: ЮРОБАНК И ЕФ ДЖИ България IBAN:BG15BPBI79421080910101 SWIFT (BIC): BPBIBGSF

 ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПОДРОБНОСТИ ЗА РАБОТАТА НА ЦЕНТЪРА МОЖЕТЕ ДА НАМЕРИТЕ   ТУК!

 
    Към момента няма добавена нова информация за проекта.
  • Моля Регистрирайте се Или влезте, за да публикувате коментар.
  • Нямате коментари по проекта.
    Популяризирайте вашата идея, накарайте хората да говорят за нея и ще се изненадате колко много от тях биха ви подкрепили
Веселина
03 октомври,2013
€ 10.00
 
ЗаБългария
12 септември,2013
€ 5.00