sign in with twitter

Благотворителна Спортна Лига

Организиране на Благотворителна Спортна Лига

Автор :

footura

Район :

София ,София

Категория :

Уникален Бизнес...

Дата : 20-август-2014

Моделът на провеждане на Фуутура Благотворителен Лига - Footura Charity League включва:
- 3 вида спорт - минифутбол, тенис, тенис на маса
- уникална система за точкуване, вземаща предвид и коефициент на ефективност, феърплей и др.   
- свободна програма - участниците в Лигата задават сами часовете си за участие, като Фуутура определя финалните часове и съперници (и след допитване до участнциите). 
- възможност за предизвикателства срещу опоненти - напр. нов участник или участник с малко точки предизвиква такъв с повече, като залогът е 50 % от настоящите спечелени точки 
- много индивидуални и отборни награди 
- широко медийно отразяване
Идеята е - след като се приспаднат всички разходи по самото провеждане на такива събития - терени, пособия, съдии и организатори, надграден фонд, статистическо и техническо обслужване и др., да се отчислява определен % (не по-малко от 1/4 от всички приходи) за Фуутура Благотворителен Фонд - Footura Charity Fund, който перманентно ще финансира личностни и обществени каузи при пълна прозрачност. Подкрепата, дошла през За България, ще отива на 100 % във Фуутура Благотворителен Фонд - Footura Charity Fund. Ние се надяваме да попълваме фонда и чрез дарения на зрителите на спортните прояви, видни общественици, през популяризирането на идеята и събирането на подкрепа и чрез други интернет платформи.
Ще съставим списък от хора / организации, към които последователно ще насочваме даренията от Фонда. По предварителни изчисления - при абсолютния минимум от 10 футболни отбора и по 10 състезателя по тенис и тенис на маса, които ще изиграят месечно около 20 срещи за всеки спорт, ще генерираме приходи във Фонда в размер на минимум 750 лв. - това е без сумата, която ще се набира чрез социалната платформа За България и без допълнителното даряване на място по време на самите спортни прояви. Ние вярваме и ще направим всичко възможно да събираме минимум по 1000 лв. месечно.

Средствата от Фуутура Благотворителен Фонд - Footura Charity Fund ще бъдат дарявани на хора / организации в нужда, както и приоритетно на деца и юноши със спортни заложби - под формата на стипендии, подкрепа за пътувания, екипировка, тренировки, възстановяване и т.н. Всяка сума, която се натрупва във Фонда - независимо по какъв начин - частно или корпоративно дарение, собствено финансиране - ще бъде публикувана на сайта на Фуутура в отделна страница. Също така, всички които ще чакат за финансиране и подпомагане, ще бъдат публикувани във сайта, а техния ред за финансиране ще бъде публично достъпен за разглеждане, дискусии и др., като решението за финансиране на определена кауза ще бъде широко дискутирано и мотивирано.  

Очакваме някои известни личности да ни подкрепят и да се включват редовно в първенствата индивидуално или със свои отбори. 

В момента сме в преговори с 1 голяма компания за дублиране от тяхна страна на месечно събраната сума във Фонда, като те също ще участват и в решението и връчването на сумите на стипендиантите или донорите по Фонда. 

 
    Към момента няма добавена нова информация за проекта.
  • Моля Регистрирайте се Или влезте, за да публикувате коментар.
  • Нямате коментари по проекта.
    Популяризирайте вашата идея, накарайте хората да говорят за нея и ще се изненадате колко много от тях биха ви подкрепили
Идеята все още не е получила подкрепа от съмишленици, а може би тя си заслужава?