sign in with twitter

 
 

Създайте проект

Подготвяйки проекта си недейте да бързате. За да си гарантирате максимална подкрепа трябва да сте сигурни, че сте изпипали всички детайли около проекта. Бъдете максимално педантични и последвателни в изготвянето на проекта – това ще ви се отплати.

Име
Името на проекта ви трябва да е просто, конкретно и запомнящо се и най-вече трябва да подксазва конкретно каква е целта, която искате да постигнета. Не изплзвайте в името общи термини като „помогнете ми“, „търся подкрепа“, „имам страхотна идея“. То трябва да е конкретно, да грабва и да ви отличава от останалите проекти.

Снимки и видео
Медията – била тя снимка или видео е това, което ви представя пред хората, които ще ви помогнат да осъществите идеята си. Това е един от най-важните елементи на проекта за спечелване доверието на повече съмишленици. Затова предварително подгответе видеото и снимките, които да приложите при публикуването на поректа ви на ЗаБългария.

Препоръчваме ви да заснемете кратко видео - с телефон или фотоапарат, в което да представите себе си и да покажете вашата идея или умение по най-добрия начин. След като качите клипа в YouTube или VBOX7, можете да го добавите като основна медия при създаването на проекта.

Можете да публикувате и само снимки към проекта, но ефектът от тях ще бъде много по-слаб. Задължително е да качите поне една снимка като заглавна за проекта, с която той ще се представя пред общността на ЗаБългария. Качването на тази и други снимка става през секцията "Снимки" на менюто на вашия проект. Първата качена снимка е винаги заглавна за проекта. Ако, все пак решите да използвате само снимки, нека те ясно да представят идеята и вас.

На кратко за идеята
Краткото описание на идеята се показва в модула на всеки проект на началната страница на сайта. То заедно с името на проекта и медията са първите неща, които всеки потенциален съмишленик вижда. В него имате място с едно-две изречения да опишете на хората каква е вашата идея и най-важното – да се опитате да ги спечелите за нея. Бъдете кратки, ясни и конкретни.

Описание на идеята
Описанието на идеята е същината на проекта. В него подробно се описват всички детайли и стъпки от реализацията на идеята. Тук можете да опишете подробно целта и ефекта, който искате да постигнете, разбивка на бюджета по разходи, стъпките и дейностите, които ще извършите и тяхната последователност и т.н. Поставете се на мястото на вашите потенциални съмишленици и си задайте въпроса каква информация бихте очаквали да получите, за да подкрепите реализацията на чужда идея.

  • Какво впечатление ви прави създателя на проекта от видеото или снимките?

  • Осъществим ли е проектът по начина, по който е представен? Реалистичен ли е бюджетът му?

  • Каква предварителна подготовка е направил създателят?

  • Дава ли създателят някакви гаранции за осъществяването на проекта?

  • Сам ли ще реализира проекта или има подкрепа от близки и приятели?


Разкажете за вас
Във вашия профил има поле „За Вас“, където можете да напишете повече информация за вас - с какво се занимавате, какво обичате, какво искате да постигнете и т.н. Запомнете, че това поле ви дава възможност да разкажете и разкриете що за човек сте, какво сте постигнали и да убедите хората, че вашите идеи заслужават да им се даде шанс. Цялата тази информация ще ви помогне да спечелите доверието на потенциалните съмишленици и да реализирате мечтите си.